prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

FEBRA TIFOIDA

Dictionar medical


FEBRA TIFOIDA

Boala infectioasa acuta din grupul infectiilor intestinale, specifica omului, provocata de bacilul tific Salmonella typhi.

Clinic si morfologic se manifesta, prin modificari locale si generale. Modificarile locale apar in mucoasa si aparatul limfatic al intestinului si evolueaza in 5 stadii: de intumescenta encefaloida a placilor Peyer si foliculilor solitari, de necroza, de formare a ulceratiilor, de ulceratii curate, de vindecare.

Fiecare stadiu dureaza aproximativ o saptamana.

Modificarile generale se manifesta prin eruptie rozeolica-papuloasa pe piele, aparitia granuloamelor tifice in diferite organe, procese hiperplastice in organele sistemului limfatic si leziuni distrofice ale organelor parenchimatoase.

Dintre complicatiile intestinale cea mai mare importanta are hemoragia intestinala si perforatia ulceratiilor.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo