prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

EXCORIATIE (ZGARIETURA)

Dictionar medical


EXCORIATIE (ZGARIETURA)

Solutie de continuitate care nu intereseaza toate straturile tegumentului (doar epidermul si dermul), care se vindeca fara cicatrici.

Este de 2 tipuri de excoriatii:

  • superficiala: afecteaza doar epidermul si dermul superficial
  • profunda: afecteaza epidermul, dermul superficial, papilele dermului profund. Acest tip de excoriatii pot prezenta crusta hematica (bruna) sau formata din limfa

Posibilitatile de evolutie ale excoriatiei includ vindecarea spontana, sau infectia, caz in care necesita tratament cu dezinfectatnte si uneori antibiotice.

Daca excoriatia are dimensiuni mai mari se numeste placard excoriat.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo