prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ENCEFALITA

Dictionar medical


ENCEFALITA

Inflamatia tesutului cerebral, determinata de infectii, intoxicatii sau traumatisme. Este frecvent asociata cu inflamatia meningelui, si poate implica si maduva spinarii (encefalomielita).

Dintre encefalitele infectioase cea mai mare importanta au cele virotice, in special encefalita acariana de primavara-vara. De asemenea, encefalita este prezenta si in rabie si SIDA, si poate fi o complicatie a unor afectiuni virale, precum rujeola sau varicela.

Se manifesta prin leziuni alterative, exsudative si proliferative ale celulelor gliale si prin dereglari circulatorii. Moartea poate surveni in urma tulburarilor bulbare.

Pacientii prezinta o mare varietate de semne si simptome neurologice, in functie de zona afectata a creierului si de tipul si extinderea leziunilor. Simptomele prezente pot include febra, convulsii, paralizia nervilor cranieni, slabiciune, paralizie musculara, tulburari de personalitate, confuzie.

Diagnosticul este bazat pe manifestarile clinice, examinarea lichidului cefalorahidian (LCR), si pe computer tomografie (CT) sau rezonanta magnetica nucleara (RMN).

Singura encefalita virala pentru care exista un tratament eficient este ce produsa de virusul herpes simplex, caz in care se administreaza acyclovir. Rabia este tratata prin vaccin si imunoglobuline antirabice.

Pentru infectii cauzate de alti virusi, tratamentul se axeaza pe terapia de control a presiunii intracraniene crescute prin administrare de diuretice osmotice (ex. manitol) corticosteroizi si drenaj.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo