prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

EMPIEM

Dictionar medical


EMPIEM

Acumulare de puroi in cavitati anatomice naturale, de obicei in cavitatea pleurala, in urma inflamatiei purulente.

Este de regula cauzat de extinderea locala a unui abces pulmonar sau infectiei determinate de pneumonie. Insa, poate sa fie cauzat si de microorganismul ajunse in cavitatea pleurala prin circulatia sanguina sau limfatica, sau de un abces situat inferrior de diafragm, care se extinde spre torace.

Microorganismele patogene care determina cel mai frecvent empiem includ Streptococcus pneumoniae, Staphylococcus aureus, si Klebsiella pneumoniae.

Semnele si simptomele includ febra mare, transpiratii, stare de rau, anorexie, oboseala, tahicardie, pleurezie, tuse si dispnee.

Empiemul poate fi diagnosticat prin radiografie toracica, computer tomografie (CT), rezonanta magnetica nucleara (RMN), toracocenteza.

Tratamentul consta in drenajul exudatului purulent si fluidului din cavitatea pleurala prin toracocenteza si prin aspiratie. De asemenea, se administreaza intravenos antibiotice, in functie de microorganismul cauzator.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo