prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

EMFIZEM PULMONAR

Dictionar medical


EMFIZEM PULMONAR

Boala, caracterizata prin continutul excesiv de aer in plamani, cresterea dimensiunilor lor si tulburarea functiei de ventilatie.

Cel mai frecvent se intalneste emfizemul cronic obstructiv difuz, dezvoltarea caruia este legata cu bronsita si bronsiolita cronica. Este insotit de scleroza intracapilara, hipertensiunea circulatiei mici si dezvoltarea cordului pulmonar.

Simptomele includ respiratie dificila, pierdere in greutate, tuse cronica, wheezing.

Tratamentul consta in administrarea de medicamente bronhodilatatoare, anticolinergice si antiinflamatorii. Terapia cu oxigen previne insuficienta cardiaca dreapta. De asemenea, se poate interveni chirurgical pentru a indeparta portiunile pulmonare afectate, care nu permit destinderea tesutului sanatos.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo