prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

EMBOLISM PULMONAR

Dictionar medical


EMBOLISM PULMONAR

Obstructia unei artere pulmonare sau a uneia dintre ramurile sale, cauzata de regula de un embolus determinat de regula tromboza venoasa profunda a membrelor inferioare. In 10-15% din cazuri duce la deces.

Factorii de risc includ predispozitia genetica, traumatisme sau interventii chirurgicale recente ale membrelor inferioare, imobilizare indelungata la pat, sarcina, varsta inaintata, terapia hormonala, cancerul, si obezitatea.

Diagnosticul este dificil de precizat deoarece simptomele sunt nespecifice. Cand se suspecteaza embolismul pulmonar investigatiile ce trebuie efectuate includ oximetrie, radiografie toracica, teste serologice (D-dimer), ecografie a memebrelor inferioare, computer tomografie (CT) a regiunii toracice. Cel mai concludent test este angiografia pulmonara, insa este o metoda invaziva.

Tratamentul include administrare de anticoagulante, precum heparina sau warfarina.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo