prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

EMBOLISM GRASOS

Dictionar medical


EMBOLISM GRASOS

Obstructia unui vas sanguin de catre globule de grasime. Apare cel mai frecvent in urma fracturilor oaselor lungi si coxale. Poate cauza CID si alte tulburari grave.

Semnele si simptomele inlud agitatie,neliniste, delir, convulsii, coma, tahicardie, tahipnee, dispnee, wheezing, sputa cu sange, si febra (in special in primele 12-24 ore de la producerea fracturii). La examinarea fundului de ochi se pot observa hemoragii retiniene.

Investigatiile de laborator pot detecta hipoxemie, leucocitoza, trombocitopenie, nivel ridicat al lipazei serice, globule lipidice in urina si sputa.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo