prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

EHRLICHIOZA

Dictionar medical


EHRLICHIOZA

Boala infectioasa a monocitelor si granulocitelor determinata de bacteriile din speciile Ehrlichia (bacili intracelulari gram negativi). A fost raportata pentru prima data in SUA in anul 1987.

Infectia este cauzata de doua specii bacteriene ce apartin familiei Rickettsiaceae si sunt transmise de capuse. Prima specie, Ehrlichia chaffeensis, determina ehrlichioza umana monocitara, iar a doua specie, Ehrlichia phagocykophila, determina ehrlichioza umana granulocitara.

Ambele tipuri de ehrlichioza prezinta semne si simptome asemanatoare: febra crescuta, cefalee, stare generala de rau, mialgie, leucopenie, si trombocitopenie. Simptomele dureaza aproximativ 3 saptamani. La 16% dintre pacienti, majoritatea in varsta, apar complicatii precum insuficienta renala, cardiomegalie, coagulopatii sau coma.

Majoritatea persoanelor afectate sunt parpati cu varsta de peste 40 ani.

Tratamentul consta in administrare de doxiciclina (sau alte tetracicline).


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo