prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

ECLAMPSIE

Dictionar medical


ECLAMPSIE

Varianta a toxicozei gravidice, caracterizata prin insuficienta functiei ficatului si rinichilor, accese grave de convulsii cu pierderea cunostintei.

Apare in perioada a 2-a a graviditatii, in timpul nasterii sau in perioada de lauzie (puerperala). Morfologic se manifesta prin modificari distrofice, necrotice, hemoragice pronuntate in ficat si rinichi, edeme, icter.

Cauza este autointoxcatia cu substantele eliminate de tesuturile fatului sau de placenta si sensibilizarea organismului gravidei de aceste produse.

Pacienta prezinta unul sau mai multe episoade convulsive, urmate de coma. Coma poate fi de durata scurta sau poate persista peste o ora. In absenta tratamentului episoadele reapar la cateva minute. De semenea, bolnava poate prezenta si durere abdominala puternica.

Controlul urgent si eficient al episoadelor convulsive este vital. Nasterea nu este indicata pana cand pacienta nu prezinta o stare stabila, de regula dupa 4-6 ore.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo