prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

EBOLA, FEBRA HEMORAGICA

Dictionar medical


EBOLA, FEBRA HEMORAGICA

Afectiune virala adesea fatala cauzata de una dintre cele trei specii de virus Ebola, virus ARN ce apartine familiei filovirusurilor.

Boala se transmite prin contactul cu sangele sau secretiile corporale ale unei persoane infectate, sau prin reutilizarea acelor si seringilor contaminate.

Perioada de incubatie de de 2-3 saptamani este urmata de instalarea brusca de febra crescuta, mialgie, diaree, cefalee, oboseala, si dureri abdominale. De asemenea, pot fi prezente si eczeme, durere in gat si conjunctivita. In decurs de 7 zile apare socul, asociat de regula cu hemoragie. Mai mult de 50% din pacienti decedeaza.

Bolnavul devine contagios dupa instalarea febrei.

In prezent nu exista nici un vaccin eficient impotriva virusului Ebola. Tratamentul urmareste mentinerea presiunii sanguine, oxigenarii, si echilibrului electrolitic si fluid.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo