prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DOWN, SINDROM

Dictionar medical


DOWN, SINDROM

Afectiune genetica cauzata de prezenta a 3 copii ale cromozomului 21. Din acest motiv sindromul se mai numeste trisomie 21.

Se caracterizeaza prin retard mental slab spre moderat, si trasaturi fizice precum urechi jos inserate cu canale auditive inguste, maini late cu degete scurte, cap mic, fata mica si rotunda, nas si gura mici, picioare scurte si late, etc.

De asemenea, consecinte comune ale sindromului sunt si boala valvulara cardiaca si modificari cerebrale de tipul Alzheimer.

Sindromul Down afecteaza 1 din 700 de nou-nascuti, si apare mai frecvent la copiii nascuti din mame cu varsta de peste 35 ani. La femeile care nasc dupa varsta de 45 de ani, sindromul afecteaza 1 din 25 de nou-nascuti.

Femeile cu un risc crescut de a naste un copil cu sindrom Down sunt cele:

  • cu varsta de peste 35-40 ani
  • care au mai nascut un copil cu aceasta afectiune
  • care sufera ele insesi de sindrom Down

Diagnosticul se pune pe baza unor teste precum amniocenteza sau biopsia de vilozitati coriale.

Sindromul Down nu poate fi vindecat complet. Tratamentul vizeaza doar ameliorarea simptomelor.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo