prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DISMENOREE PRIMARA

Dictionar medical


DISMENOREE PRIMARA

Durere menstruala ce debuteaza de regula in cursul sau la scurt timp inainte de menarha. Este mult mai frecventa decat dismenoreea secundara.

Durerea este spasmodica si localizata in zona inferioara a abdomenului, insa poate iradia si la spate si coapse. Unele femei pot de asemenea prezenta greata, varsaturi, diaree, cefalee, ameteala, iar in cazurile severe, sincopa si colaps.

Simptomele pot dura de la cateva ore la cateva zile, insa rar persista mai mult de 3 zile. Prezinta tendinta de a se reduce sau chiar disparea dupa prima nastere sau de a se reduce odata cu inaintarea in varsta.

Cauza exacta nu este cunoscuta, insa se considera ca mecanismul principal in producerea dismenoreei primare il constitue ischemia uterina datorata producerii crescute de prostaglandine ce stimuleaza contractilitatea miometrului (muschiului uterin).

Tratamentul include administrarea de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (ex. aspirina) si contraceptive orale.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo