prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DIPHYLLOBOTHRIUM LATUM

Dictionar medical


DIPHYLLOBOTHRIUM LATUM

Vierme plat care in forma adulta infesteaza intestinul mamiferelor (inclusiv oameni) ce consuma peste.

Este cel mai mare vierme plat ce paraziteaza oamenii, putand atinge o lungime de 15-18 m (marime medie - 6 m).

Ouale se transforma in larve ciliate care sunt ingerate de crustacee de mici dimensiuni din subclasa copepodelor. Dupa consumarea acestor crustacee de catre pesti, larvele traverseaza mai multe stadii de dezvoltare, in final inchistandu-se la nivelul muschilor pestilor.

Oamenii sunt infectati in urma consumului de peste crud sau gatit insuficient, care contine chisti.

Infestarea poate fi prevenita prin tratarea termica corespunzatoare a pestilor sau prin pastrarea acestora la o temperatura de -10 grade timp de 48 ore inainte de consum.

Simptomele infestarii cu Diphyllobothrium latum includ dureri abdominale, scadere in greutate, tulburari digestive, slabiciune progresiva, si simptome de anemie pernicioasa, deoarece viermele consuma vitamina B12 din tractul gastrointestinal.

Tratamentul consta in administrare de Praziquantel.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo