prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DINTE NEONATAL

Dictionar medical


DINTE NEONATAL

Dinte ce erupe in prima luna de la nastere.

Coroana dintelui neonatal este de aspect normal. Insa, frecvent pot avea modificari de forma (dinti in tarus), de dimensiune (dinti nanici), de structura (hipomineralizarea dintilor cu hipoplazia smaltului).

Dintele este fragil, cu diverse grade de imaturitate coronara si radiculara, cu mobilitate accentuata datorita radacinii scurte.

Pot provoca complicatii la nivelul mameoanelor mamei (rani din cauza dintilor ascutiti si taiosi) sau in cavitatea bucala a copilului (ulceratii buza, limba, obraz).

Tratamentul consta in extractia dintelui (la 2 saptamani dupa eruptie pentru a permite maturizarea sistemului de coagulare) daca gradul de imaturitate sau mobilitate este crescut.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo