prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DIGESTIE

Dictionar medical


DIGESTIE

Proces prin care alimentele sunt descompuse mecanic si chmic in tractul gastrointestinal si transformate in forme absorbabile.

Sarurile (mineralele), apa si monozaharidele pot fi absorbite ca atare. Polizaharidele, grasimile si proteinele trebuie descompuse in molecule mai mici.

Acest lucru este realizat de catre enzime digestive, fiecare dintre ele actionand asupra unui anumit tip de principiu alimentar, necesitand un pH specific pentru a fi eficiente.

Hormonii eliberati de mucoasa gastrointestinala stimuleaza secretia enzimelor digestive si bilei si influenteaza peristaltismul stomacului si intestinului.

Polizaharidele si dizaharidele sunt descompuse in monozaharide, grasimile sunt descompuse in acizi grasi si glicerol iar proteinele - in aminoacizi.

In cursul digestiei, mineralele, vitaminele sunt eliberate din aceste molecule organice mari.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo