prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DIFTERIE

Dictionar medical


DIFTERIE

Boala contagioasa ce se manifesta prin formarea unor false membrane in gat, pe laringe, bronhii, amigdale, uvula, palatul moale, conjunctivele ochilor si in nari.

Se caracterizeaza prin inflamatie predominant fibrinoasa la poarta de intrare si intoxicatie generala, determinata de exotoxina eliminata de agentul patogen - bacilul difteric (Corynebacterium diphteriae). Perioada de incubatie este de 2-5 zile.

Se intalneste mai frecvent difteria vestibulului faringian si a cailor respiratorii.

Leziunile toxice generale sunt mai pronuntate in sistemul cardio-vascular (miocardita toxica), sistemul nervos periferic (nevrita parenchimatoasa), suprarenale (hemoragii, necroza), rinichi (nefroza necrotica).

Pacientul poate prezenta febra, stare de rau, limfoadenopatie cervicala si durere in gat.

Vaccinarea antidifterica se efectueaza o data cu vaccinarea antitetanica si antipertusis.

Tratamentul, in cazul unui pacient neimunizat, consta din administrarea urgenta de toxina antidifterica, ce contine anticorpi preformati.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo