prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DIETETICA

Dictionar medical


DIETETICA

Stiinta aplicarii informatiilor nutritionale pentru intocmirea dietelor pentru persoanele sanatoase sau bolnave.

Doua dintre principiile fundamentale ale acestei stiinte sunt:

  1. Conservarea energiei. Pentru a mentine echilibrul metabolic aportul caloric trebuie sa acopere energia consumata de catre metabolismul bazal, activitatea musculara si pierderile de caldura. De exemplu, o persoana al carei metabolism bazal necesita 1000 cal/zi poate sa adauge cheltuieli energetice de 1500 cal/zi prin activitate fizica si pierderi de caldura. Astfel, acesta persoana va necesita un aport de 2500 cal/zi.
  2. Conservarea materiei. Toate substantele care parasesc zilnic corpul (ex. apa si minerale excretate prin urina) trebuie inlocuite. Astefel, o persoana care elimina 10 g azot/ zi (prin urina), trebuie sa asigure un aport egal.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo