prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DIAREE

Dictionar medical


DIAREE

Emisie de scaune frecvente si de consistenta scazuta, care contin cel putin microscopic, resturi alimentare nedigerate complet si care se datoreaza accelerarii tranzitului intestinal.

Cinci mecanisme generale pot cauza diaree:

1. Secretia excesiva sau diareea secretorie: este de regula cauzata de microorganisme infectiioase (ex. rotavirus) sau de enterotoxine (ex. Escherichia coli, Campylobacter difficile), care determina secretie excesiva de electroliti si apa. Mai mult de 500 ml de scaun sunt excretati zilnic.

2. In afectiuni inflamatorii sau exudative, microorganisme infectioase (ex. Salmonella, Shigella) lezeaza mucoasa intestinala. Scaunele contin frecvent sange sau puroi, si pot avea un volum mic (in dizenterie) sau mare.

3. Diareea osmotica apare atunci cand substante foarte concentrate care nu pot fi absorbite (ex. antacid, lactuloza, lactoza) atrag apa din peretele intestinal in scaun. Se evacueaza mai mult de 500 ml de scaun pe zi.

4. Malabsorbtia nutrientilor rezulta in steatoreea (scaune grasoase si voluminoase) insotita de osmolaritate crescuta.

5. Motilitate intestinala anormala ce rezulta in urma exciziei chirurgicale a unor portiuni ale intestinului, neuropatiei diabetice, sau sindromului de intestin iritabil, determina perioade alternante de diaree si constipatie.

Simptomele diareei includ eliminare de scaune apoase sau cu puroi, sange, sau mucus, crampe abdominale, meteorism, si disconfort rectal. Atunci cand scaune voluminoase, apar simptome specifice deshidratarii sau tulburarii echilibrului electrolitic, precum ameteala, sete, sau prostratie.

Tratamentul include inlocuirea fluidelor pierdute pentru a controla diareea acuta si a prevenii complicatiile. De asemenea, se administreaza agenti antidiareici (ex. loperamida).

Cazurile infectioase de diaree se trateaza prin administrare de antibiotice (ex. chinolone).


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo