prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DIALIZA PERITONEALA CONTINUA AMBULATORIE

Dictionar medical


DIALIZA PERITONEALA CONTINUA AMBULATORIE

CAPD. Dializa ce consta in introducerea unui fluid in cavitatea peritoneala printr-un cateter introdus si apoi extras din corp, dupa ce se absorb toxinele metabolice.

Mucoasa peritoneala serveste ca membrana de dializa.

Dializa peritoneala continua ambulatorie este o alternativa a hemodializei la pacientii cu boala renala terminala. Aceasta inlatura fluide, electroliti si resturi ce contin azot din corp prin osmoza, insa este mai putin eficienta ca hemodializa.

Dializa peritoneala continua ambulatorie necesita o izolare antiseptica riguroasa pentru a nu se introduce microorganisme infectioase in dializat sau peritoneu.

Totusi, acesta tehnica prezinta un numar de avantaje:

  • poate fi efectuata acasa de catre pacient
  • scade riscul de hipertensiune arteriala asociata uneori cu hemodializa
  • este mai bine tolerata ca hemodializa deoarece este mai putin probabil sa produca schimbari rapide in concentratia ureei, electrolitilor si altor substante din circulatia sanguina

Se mai numeste dializa peritoneala cronica ambulatorie.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo