prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DIAFRAGM, MUSCHI

Dictionar medical


DIAFRAGM, MUSCHI

Muschi lat, nepereche, in forma de cupola, cu partea convexa indreptata in sus. El este asezat in partea inferioara a cutiei toracice.

Muschiul diafragm separa incomplet cavitatea toracica de cavitatea abdominala, deoarece el este prevazut cu orificii strabatute de organe care trec dintr-o cavitate in alta: orificiul venei cave inferioare, orificiul esofagului, orificiul aortei.

Diafragmul este un muschi esential al inspiratiei. Cand se contracta, el coboara si mareste diametrul vertical, transversal, si antro-posterior al cutiei toracice. Prin marirea acestor diametre, volumul cavitatii toracice creste.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo