prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DIABET ZAHARAT DE TIP I

Dictionar medical


DIABET ZAHARAT DE TIP I

Diabetul zaharat de tip I sau insulino-dependent, apare in majoritatea cazurilor la varsta scazuta.

Acest tip de diabet zaharat este cauzat de distructia autoimuna a celulelor beta pancreatice, care secreta insulina. Afectarea acestor celule poate duce la deficit absolut de insulina.

In absenta unui aport exogen, diabetul zaharat de tip I este fatal.

Simptomele includ poliurie, polidipsie, si scadere in greutate. In plus, pacientii cu hiperglicemie prezinta adesea slabirea vederii, polifagie, si slabiciune generalizata.

La pacientii cu diabet zaharat de tip I la care se instaleaza cetoacidoza diabetica apar simptome precum greata, varsaturi, ameteala la ridicare, intoxicatie, delir, coma, si chiar deces.

Diabetul zaharat de tip I se treateaza prin aplicarea unui regim alimentar special, exercitii fizice regulate, si medicamentos.

Pacientii cu diabet de tip I, in caz ca nu au beneficiat de un transplant de pancreas, necesita un aport exogen de insulina pentru a trai. Acesta se obtine prin administrare de insulina injectabila.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo