prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DIABET INSIPID

Dictionar medical


DIABET INSIPID

Sindrom, caracterizat prin poliurie si polidipsie secundara, ce este legat de suprimarea secretiei hormonului antidiuretic vasopresina sau de raspunsul necorespunzator al rinichilor la actiunea vasopresinei.

Diabetul insipid este determinat de leziunea lobului posterior al hipofizei si al diencefalului, sau de efectele unor medicamente (ex. litiu, demeclociclina) asupra reabsorbtiei renale de apa.

Alti factori ce pot cauza diabetul insipid sunt anemia sickle (din pricina afectarii rinichilor), hipotiroidism, insuficienta suprarenaliana, tulburari ereditare ale productiei de vasopresina, si sarcoidoza.

Urinarea in cantitate crescuta poate duce la deshidratare, in special la pacientii care nu pot bea suficiente lichidepentru a inlocui pierderile.

Urina este diluata (densitate adesea sub 1.005), iar nivelul seric de sodiu si osmolaritatea serica cresc pe masura ce apa este eliminata.

Diabetul insipid cauzat de secretia inadecvata de hormon antidiuretic se trateaza prin administrare de vasopresina sintetica.

Diabetul aparut ca efect secundar al unor medicamente se trateaza prin incetarea administrarii agetului respectiv.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo