prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DERMATITA SEBOREICA

Dictionar medical


DERMATITA SEBOREICA

Afectiune cutanata inflamatorie cronica, de cauza necunoscuta, ce apare cel mai adesea la nivelul scalpului.

Se caracterizeaza prin eritem moderat si leziuni scuamoase uscate sau uleioase de culoare galbuie sau gri, care se exfoliaza.

Leziunile pot sa apara si pe frunte, in regiunile postauriculare, la nivelul sprancenelor, santului nazolabial, marginii buzelor, pieptului, axilelor, si in regiunile interscapulara si genitocrurala.

Tratamentul vizeaza prevenirea raspandirii si permiterea refacerii pielii.

Atunci cand dermatita este limitata la nivelul scalpului, se indica spalari frecvente cu sampon si utilizarea agentilor keratolitici slabi. Sampoanele ce contin seleniu s-au dovedit a fi eficiente.

Daca dermatita este este raspandita si pe alte zone ale corpului se recomanda o igiena riguroasa si mentinerea pielii cat mai uscata posibil. De asemenea, se pot corticosteroizi topici.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo