prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DERMATITA DE CONTACT

Dictionar medical


DERMATITA DE CONTACT

Dermatita cauzata de contactul pielii cu alergeni sau substante iritante.

Dermatita de contact alergica este cauzata de o reactie de hipersensibilitate mediata celular aparuta la contactul cu alergeni naturali sau sintetici.

Dermatita de contact nonalergica este provocata de regula contactul cu un acid, baza sau detergent foarte concentrat.

Leziunile contanate apar la 4-48 ore dupa expunere, in functie de gradul de sensibilitate la alergenul respectiv. Se caracterizeaza prin eritem, edem, prurit intens si aparitia de basicute.

Semnele si simptomele dureaza de obicei 10-14 zile.

Tratamentul include bai cu apa calduta, aplicare locala de comprese reci, astringenti topici (ex. solutii de acetat de aluminiu), administrare de antihistaminice si corticosteroizi.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo