prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DERMATITA ATOPICA

Dictionar medical


DERMATITA ATOPICA

Dermatita cronica de cauza necunoscuta intalnita mai ales la pacientii cu alergii.

Afectiunea debuteaza de regula dupa primele doua luni de viata, si poate prezenta exacerbari si remisii de lungul vietii.

In majoritatea cazurilor, in familie exista cazuri de alergii sau atopii. Daca ambii parinti prezinta dermatita alergica, sansele sunt de 80% ca urmasii lor sa dezvolte boala.

Leziunile cutanate constau din zone de piele eritematoasa, crapata si ingrosata, care pot deveni exudative si se pot acoperi cu cruste in urma scarpinatului.

Pot aparea cicatrici sau infectii secundare.

Majoritatea pacientilor prezinte niveluri serice crescute de imunoglobulina E (IgE).

Persoanele afectate trebuie sa evite folosirea sapunului si unguentelor. De asemenea, trebuie evitate pe cat posibil exercitiile fizice intense (provoaca transpiratie) si imbaiatul.

Hainele trebuie sa fie confectionate din materiale moi, si sa nu contina lana, iar unghiile trebuie taiate pentru a preveni ranile provocate prin scarpinat.

Administrarea de antihistamine poate reduce pruritul (mancarimea).

Atunci cand sunt afectate zone intinse ale corpului poate fi necesara administrarea de steroizi orali. De asemenea, poate fi necesara administrarea de antibiotice antistafilococice pentru a combate infectile secundare datorate scarpinatului.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo