prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DERMATITA

Dictionar medical


DERMATITA

Afectiune inflamatorie a pielii caracterizata prin iritatie, roseata (eritem) si mancarime (prurit) la nivelul zonei afectate.

Este determinata de actiunea nemijlocita a factorilor fizici si chimici ai mediului ambiant (radiatia ionizanta, razele ultraviolete, excitanti mecanici, termici, substante chimice, etc.).

Dermatitele provocate de diferiti factori ai mediului inconjurator se numesc dermatite de contact. Sunt una din formele mai frecvente boli profesionale ale pielii.

Adeseori, dermatitele sunt consecinta a sensibilizarii organismului (dermatite alergice).

Tratamentul consta in evitarea factorului cauzator si aplicarea de unguente cu corticosteroizi. Se pot administra si steroizi si antihistaminice sistemice.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo