prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DENGUE, FEBRA

Dictionar medical


DENGUE, FEBRA

Afectiune febrila acuta, insotita adesea de durere musculoscheletala puternica, cauzata de virusi din genul Flavivirus, familia Flaviviridae.

Boala este transmisa la oameni de catre tantari din specia Aedes aegypti.

Perioada de incubatie este de 5-7 zile, urmata de instalarea brusca a febrei, mialgiei, atralgiilor, cefaleei si durerii abdominale.

Majoritatea pacientilor se vindeca fara probleme. Insa, la 5% din bolnavi, apar sangerari la nivelul creierului si plamanilor, insotite de neutropenie si trombocitopenie (febra hemoragica). Aceste complicatii afecteaza frecvent copii si sunt adesea fatale.

Tratamentul febrei dengue consta in administrare de antipiretice si analgezice. Nu exista medicamente eficiente impotriva virusului cauzator.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo