prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DEGENERESCENTA MACULARA

Dictionar medical


DEGENERESCENTA MACULARA

Pierderea pigmentarii in regiunea maculara a retinei, ce afecteaza de regula persoanele trecute de 50 ani.

Este o boala comuna de etiologie necunoscuta care produce distrugerea campului vizual central. Vederea periferica este insa mentinuta.

Studiile arata ca factorii care contribuie la aparitia aceste afectiuni includ expunerea la lumina soarelui, fumatul, consumul bauturilor alcoolice, si o dieta saraca in carotenoizi.

Fotocoagularea laser a neovaselor sanguine poate stopa progresia bolii la unii pacienti care sufera de forma exudativa de degenerescenta maculara. Insa, aceasta forma de tratament este complicata de o rata crescuta de recurenta.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo