prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

DACRIOCISTITA

Dictionar medical


DACRIOCISTITA

Afectiune a cailor de eliminare a lacrimilor, produsa prin obstructia canalului lacrimo-nazal, care este provocata de infectii banale, prelungite ale conductului lacrimal prin: conjunctivite cronice sau inflamatii cronice ale mucoasei nazale.

Simptomele includ:

  • lacrimare excesiva (epifora)
  • roseata si umflarea sacului lacrimal, ce se poate extinde la pleoape si conjunctiva
  • durere, in special la presiune

Local, se aplica comprese fierbinti. De asemenea, se administreaza antibiotice, in functie de microorganismele prezente in zona inflamata. Daca s-a format o colectie purulenta, aceasta se incizeaza si dreneaza.

Tratamentul chirurgical vizeaza restabilirea permeabilitatii canalului lacrimo-nazal prin crearea unei anastomoze intre mucoasa sacului si mucoasa nazala - dacriocistorinostomie.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo