prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

COMPLEMENT

Dictionar medical


COMPLEMENT

Grup de proteine serice care au un rol esential in apararea organismului, prin intermediul unei cascade de reactii.

Componentele complementului sunt notate cu "C", de la C1 la C9. Ele actioneaza prin liza directa a microorganismelor, prin opsonizarea antigenelor, stimuland astfel fagocitoza, si prin stimularea inflamatiei si a raspunsului imun mediat celular.

Toate prioteinele complementului sunt prezente in stare inactiva in sange, pana cand acestea sunt activate pe cale clasica sau alternativa.

Absenta C3 creste susceptibilitatea la infectiile bacteriene comune, pe cand deficitul de C5, C6, C7, C8, C9 este de regula asociat cu o incidenta crescuta a bolilor autoimune, in special a lupusului eritematos is glomerulonefritei.

Lipsa C1 cauzeaza angioedemul ereditar al membrelor si tractului gastrointestinal.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo