prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

COLON

Dictionar medical


COLON

Portiune a intestinului gros cu o lungime de 1.5 m. Este impartit in colon ascendent, transvers, descendent si sigmoid.

Colonul ascendent se intinde de la valvula ileocecala pana la flexura colica dreapta. Este fixat pe peretele posterior al abdomenului prin peritoneul parietal, care-l acopera pe fata anterioara.

Colonul transvers se intinde de la flexura colica dreapta pana la flexura colica stanga, unde se continua cu colonul descendent. Este un segment mobil, situat intraperitoneal, cu o lungime relativ mare (50 cm), formand o ansa cu concavitatea in sus.

Colonul descendent se intinde de la flexura colica stanga pana la nivelul crestei iliace, unde se continua cu colonul sigmoid. Ca si colonul ascendent, el este fixat de peretele posterior al abdomenului prin intermediul unei fascii de provenienta peritoneala.

Colonul sigmoid este, ca si cel transvers, un segment mobil. El se afla in fosa iliaca stanga si in micul bazin. Are forma literei grecesti sigma de unde provine si denumirea sa.

Colonul are functie mecanica, amestecand continutul intestinal. El nu secreta enzime digestive, insa prezinta o flora bacteriana normala.

Produsele rezultate din urma actiunii bacteriene sunt absorbite in circulatia sanguina portala si transportate la ficat, inainte de a ajunge in circulatia generala.

La nivelul colonului se absoarbe mai multa apa decat in intestinul subtire. In acest mod, se conserva lichidele corporale, iar continutul colonului este deshidratat traptat pana cand ajunge la consistenta normala a fecalelor.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo