prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

COLESTEROL

Dictionar medical


COLESTEROL

C27H45OH. Sterol larg raspandit in tesuturile animale si prezent in diferite uleiuri, grasimi, mielina din creier, maduva spinarii si axoni, ficat, rinichi si glandele suprarenale.

Este sintetizat in ficat si intra in componenta bilei. Este principalul constituent al calculilor biliari si al placilor de aterom de la nivelul peretilor arteriali.

Colesterolul are un rol important in metabolism, fiind precursorul multor hormoni steroizi (ex. hormoni sexuali).

Valorile serice crescute ale colesterolului, cresc riscul de aparitie a afectiunilor coronariene.

Nivelul sau poate fi scazut prin consumarea unor alimente sarace in colesterol si grasimi si bogate in fibre, prin exercitii fizice regulate, si prin medicamente (ex. lovastatin, niacin).


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo