prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

COLECISTITA

Dictionar medical


COLECISTITA

Inflamatie acuta sau cronica a vezicii biliare.

Colecistita acuta poate fi catarala, fibrinoasa, purulenta si gangrenoasa. Se poate complica cu perforatia peretelui si peritonita biliara, empiemul vezicii biliare, etc.

Colecistita este cauzata de obicei de obstructia ductelor biliare de catre calculii biliari, care apare frecvent la femei, la persoanele obeze, si la pacientii care urmeaza diverse diete.

Colecistita acalculoasa este o afectiune a bolnavilor grav. Este asociata cu o probabilitate crescuta de formare a abceselor, de perforare a vezicii biliare, de gangrena si deces.

Colecistita datorata calculilor biliari cauzeaza dureri in cadranul abdominal superior drept, care apar dupa mese copioase. De asemenea, sunt prezente febra, tremuraturi, greata si varsaturi.

Durerea cauzata de colecistita adesea iradiaza la umarul drept si la jumatatea dreapta a spatelui.

La aproximativ 20% din pacienti este prezent icterul.

Ultrasonografia cadranului abdominal superior drept este procedura de diagnostic de electie, detectand boala la aproximativ 90% din cazuri.

Uneori se efectueaza colecistograma orala, computer tomografia abdomenului si alte teste de diagnostic la pacientii suspecti, dar la care ultrasonografia nu a detectat nimic.

Tratamentul de electie este colecistectomia. Uneori se efectueaza dranajul vezicii biliare ca procedura temporara, la pacientii instabili.

Calculii biliari blocati in ampula Vater pot fi inlaturati uneori prin colangiopancreatografie retrograda endoscopica.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo