prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

COCCIDIOIDOMICOZA

Dictionar medical


COCCIDIOIDOMICOZA

Infectie cauzata de fungul patogen Coccidioides immitis, ce formeaza spori si se gaseste in sol.

Persoanele care inhaleaza sporii pot face infectie activa sau subclinica.

De obicei, infectia este asimptomatica si nu necesita tratament. La aproximativ 10% din pacienti apar febra, tuse, pleurezie sau eruptii cutanate precum eritem multiform.

La pacientii cu pneumonie fungica se pot observa granuloame pe radiografia toracica.

Infectia sistemica ce intereseaza pielea si meningele apare la mai putin de 1% din pacienti, insa adesea este fatala. Persoanele afectate sunt tratate cu fluconazol cu actiune indelungata sau amfotericina B.

Pentru diagnostic se colecteaza sange, sputa, puroi din leziuni si monstre tisulare. De asemenea se efectueaza un test cutanat cu coccidioidina, ambele forme ale infectiei (primara si diseminata) producand reactii pozitive. Un titru seric crescut de anticorpi indica diseminarea.

Majoritatea pacientilor cu infectie primara se recupereaza fara tratament.

Pacientii cu forme diseminate ale infectiei necesita chimioterapie indelungata. De asemenea, se administreaza amfotericina B timp de 1-3 luni.

Meningita cauzata de Coccidioides immitis se trateaza cu amfotericina B injectata direct in lichidul cefalorahidian (LCR).

Infectia primara are un prognostic favorabil. Forma diseminata a bolii este adesea fatala.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo