prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

COAGULARE INTRAVASCULARA DISEMINATA

Dictionar medical


COAGULARE INTRAVASCULARA DISEMINATA

Sindrom caracterizat prin formarea unor trombi diseminati in vasele de calibru mic, urmata de hemoragii secundare multiple datorita scaderii numarului de plachete sanguine si a factorilor plasmatici de coagulare (coagulopatie de consum).

Se intalneste in stari de soc, traumatisme, interventii chirurgicale mari, septicemie, hemoliza intravasculara acuta, leucemii, metroragii marite, ca complicatie a sarcinii si nasterii patologice, cancer, afectiuni hepatice, lupus eritematos sistemic etc.

Simptomele si semnele coagularii intravasculare diseminate includ sangerari crescute la nivelul procedurilor chirurgicale invazive, sangerari gingivale, petesii, echimoze, coagulare intravasculara (cu semne de ischemie locala) si hematoame.

De asemenea, pacientii pot prezenta greata si varsaturi, durere musculara, dureri abdominale, dureri de spate, durere toracica, hemoptizie, epistaxis, atac cerebral, oligurie, confuzie si alte tulburari psihice.

Tratamentul consta in principal in tratarea afectiunii cauzatoare. In unele cazuri, in functie de etiologie, se pot administra heparinasau antitrombina III. Daca sangerarile sunt importante trebuie efectuate transfuzii sanguine.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo