prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CIRCULATIE LIMFATICA

Dictionar medical


CIRCULATIE LIMFATICA

Deplasarea limfei de la nivelul tesuturilor in sistemul limfatic colector.

Limfa este formata din lichid tisular care se gaseste in spatiile interstitiale ale organismului.

Este colectata in capilare limfatice de unde ajunge in vasele limfatice de calibru mai mare. Acestea se unesc pentru a forma ductul limfatic drept si ductul toracic.

Ductul limfatic drept aduna limfa din jumatatea dreapta a capului, gatului si trunchiului, si din bratul drept. Se varsa in vena subclavie dreapta.

Ductul toracic aduna limfa din restul organismului. Ductul toracic isi are originea la nivelul abdomenului, de unde colecteaza limfa de la organele abdominale si membrele inferioare. Are directie superioara, traversand diafragmul si toracele, si se varsa in vena subclavie stanga..

De-a lungul vaselor limfatice se gasesc noduli limfatici, care inlatura bacteriile si organismele straine, prevenind astfel patrunderea lor in circulatia sanguina.

Fluxul limfatic este mentinut prin diferenta dintre presiunile de la cele doua capete ale sistemului. Alti factorii importanti care influenteaza circulatia limfatica sunt miscarile respiratorii si activitatea musculara.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo