prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CIMENT SILICAT

Dictionar medical


CIMENT SILICAT

Primul material de obturatie fizionomic descoperit.

Se prepara dintr-o pulbere (sticla solubila in acid) si un lichid (acid fosforic, apa, agenti moderatori).

Din combinarea celor doua componente rezulta o masa plastica fara luciu de suprafata, translucida, care se aseamana la culoare cu dintele care trebuie restaurat.

Majoritatea cimeturilor silicat contin in pulbere fluor (peste 15%). Din acest motiv si datorita solubilitatii acestui ciment, smaltul adiacent capata o rezistenta sporita la caria secundara.

Deoarece este daunator pentru pulpa dentara, sub restaurarea din ciment silicat trebuie aplicat un liner sau un alt strat protector, pentru a proteja pulpa dentara de iritatii.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo