prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CHLAMYDIA TRACHOMATIS

Dictionar medical


CHLAMYDIA TRACHOMATIS

Specie de paraziti intracelulari ce cauzeaza o varietate de boli, inclusiv infectii genitale la femei si barbati. Bolile determinate de Chlamydia trachomatis includ conjunctivita, epididimita, limfogranulom venerian, afectiune inflamatorie pelviana, pneumonie, leziuni tubare, infertilitate, etc.

Cel mai frecvent Chlamydia trachomatis se transmite pe cale sexuala.

Barbatii infectati prezinta scurgeri peniene si disconfort la urinare, iar femeile pot fi asimptomatice sau pot prezenta scurgeri uretrale sau vaginale, urinari frecvente si dureroase, dureri abdominale, boala inflamatorie pelviana care poate duce la infertilitate.

Transmiterea bolii poate fi prevenita prin evitarea contactului cu persoanele infectate si prin folosirea prezervativului.

Femeile insarcinate, infectate cu Chlamydia trachomatis, pot transmite boala copilului in cursul nasterii.

Ca tratament se administreaza eritromicina, azitromicina sau tetraciclina.

La nou-nascuti trebuie instilata in sacul conjunctival o solutie oftalmica cu antibiotic pentru a preveni conjunctivita neonatala si orbirea.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo