prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CHLAMYDIA PSITTACI

Dictionar medical


CHLAMYDIA PSITTACI

Specie de paraziti intracelulari frecventa la pasari si animale. Astfel cei mai expusi sunt detinatorii si ingrijitorii de animale de casa, fermierii si macelarii.

Dupa o perioada de incubatie de 5-15 zile, apar simptome nespecifice precum cefalee si febra. Evolutia la pneumonie este grava si potential fatala.

Uneori, boala poate lua aspectul unei mononucleaza infectioase cu febra, faringita, hepatosplenomegalie si adenopatie.

Gravitatea bolii poate varia de la blanda sau inaparenta, la boala sistemica fatala.

La pacientii netratati rata de mortalitate este de aproximativ 20%. Tratamentul consta in administrarea de tetraciclina sau doxiciclina timp de 10-21 zile.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo