prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CHIST

Dictionar medical


CHIST

Cavitate patologica in tesuturi si organe, care are perete si un continut mai mult sau mai putin fluid.

Dupa mecanismul dezvoltarii se disting:

  • chisturi de retentie - apar in urma retentiei produsului de retentie al unei glande datorita obturarii canalului excretor de un concremet, tumoare etc. (chisturi ale glandelor salivare, sebacee, mamare)
  • chisturi de ramolitie - se formeaza in locul focarelor de necroza in urma ramolirii si resorbtiei substratului mortificat (chisturi cerebrale in hemoragii, infarcte)
  • chisturi parazitare (chist hidatic in echinococoza, cisticerc)
  • chisturi disontogenice, congenitale: chisturi branhiale in regiunea cervicala, care se dezvolta din fantele branhiale persistente, chisturile renale, hepatice, dermoide ovariene, etc.
  • chisturi tumorale - adenomul chistic salivar, limfangiomul chistic


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo