prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CELULITA

Dictionar medical


CELULITA

 1. Termen colocvial pentru depozitele de grasime subcutanate, asociate cu denivelarea pielii, in special la nivelul feselor si coapselor.

 2. Infectie bacteriana localizata la nivelul pielii si tesutului subcutanat, de obicei cauzata de infectia cu stafilococ sau streptococ la adult.

  Extremitatile, in special partea inferioara a membrelor inferioare, sunt cel mai frecvent afectate.

  Celulita care implica fata se numeste erezipel.

  Pacientii cu diabet mellitus au un risc crescut de a face celulita din cauza afectarii vasculare periferice, neuropatiei, si imunodepresiei.

  Factorii de risc pentru celulita includ: diabet mellitus, limfedem, staza sau insuficienta venoasa, imunodepresie, malnutritie, boala vasculara periferica, afectiuni dermatologice anterioare, etc.

  Boala este cauzata de bacteriile care patrund prin leziunile de la nivelul pielii si se raspandesc rapid.

  In cazurile blande de celulita se administreaza cefazolina sau dicloxacilina. In cazurile severe se administreaza intravenos peniciline rezistente la penicilinaza.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo