prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CELULA T

Dictionar medical


CELULA T

Limfocit cu origine in maduva osoasa, de unde migreaza in timus, unde devine limfocit diferentiat matur care circula in sange si limfa, si are rol important in raspunsul imun.

Celulele T imature se numasc timocite.

Celulele T sunt identificate prin markeri proteici de pe suprafata, notati cu CD (clasa de diferentiere):

  • markeri panantigenici - comuni pentru toate subtipurile limfocitare din grupele T si B
  • markeri de maturare - se sintetizeaza si sunt represati succesiv pe parcursul maturarii de la precursorii medulari spre formele adulte
  • markeri de activare - se exprima numai pe limfocitele activate in cursul raspunsului imun

In functie de markerii de suprafata, limfocitele T se impart in 4 subclase:

  • limfocite T helper (LTH)
  • limfocite T supresoare (LTS)
  • limfocite T contrasupresoare (LTCS)
  • limfocite T citotoxice (LTC)

Limfocitele T reprezinta populatia majoritara dintre limfocitele mici de periferie, respectiv intre 55-75% din limfocitele mici sanguine, 100% din populatia limfocitara a timusului, si aproximativ 25% din limfocitele din maduva hematogena.

Au o viata lunga, de ani sau zeci de ani.

Limfocitele T sunt celule intens recirculante, adica se deplaseaza continuu intre organele limfoide secundare si tesuturi, in cautarea antigenelor pentru care sunt programate.

Celulele T si mecanismul imun mediat celular sunt principalii factori responsabili in rejectia grefelor, altor reactii reactii de hipersensibilitate de tip IV si in recunoasterea si distrugerea celulelor tumorale.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo