prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CATARACTA

Dictionar medical


CATARACTA

Opacifierea cristalinului, ce apare de obicei ca rezultat al imbatranirii, traumatismelor, afectiunilor metabolice sau endocrine, sau ca efect secundar al fumatului sau al unor medicamente (ex. steroizi).

Cataracta este cauza cea mai frecventa de orbire la adulti.

Initial, vederea devine distorsionata, in special in timpul sofatului noaptea, sau la lumina puternica, datorita sensibilitatioi la lumina (fotofobie). Pe masura ce cataracta evolueaza apare o slabire severa a vederii.

Singurul tratament eficient il reprezinta exciza chirurgicala a cristalinului. De obicei, se inlatura cristalinul si capsula sa anterioara, iar capsula posterioara ramane intacta.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo