prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CARCINOID

Dictionar medical


CARCINOID

Tumoare, care se dezvolta din celulele endocrine argentafine. Se intalneste cu predominanta in diferite segmente ale tractului gastrointestinal, mai rar in bronhii, pancreas, etc.

Este o tumoare cu evolutie relativ benigna, dar se poate maligniza si da metastaze.

Clinic se poate manifesta prin asa numitul sindrom carcinoid, determinat de substantele umorale de tipil serotoninei, histaminei, kininelor, secretate de celulele tumorale.

Se caracterizeaza prin tulburari vasomotorii poroxismale (hiperemia brusca a pielii, scaderea tensiunii arteriale, accelelarea pulsului), dureri spastice abdominale, diaree etc.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo