prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

CANDIDIAZA

Dictionar medical


CANDIDIAZA

Infectia pielii sau a mucoasei, in special cu Candida albicans.

Candida face parte din flora normala a organismului. Ele se dezvolta pe suprafetele umede si calde, cauzand infectii superficiale ale gurii, vaginului, unghiilor si cutelor de piele la persoanele sanatoase.

La persoanele imunodeprimate, cu catetere venoase centrale, cu arsuri, Candida poate ajunge in circulatia sanguina, cauzand infectii diseminate.

Infectiile cu Candida sunt determinate de tulburari ale compozitiei florei normale sau de alterari ale sistemului imun.

Candidiaza poate fi cauzata de metode de tratament, precum administrarea de antibiotice, care distrug bacteriile din flora normala, si administrarea de corticoizi inhalatori sau sistemici, care reduc numarul de leucocite.

Candidiaza vulvovaginala apare frecvent in cursul sarcinii, ca rezultat al nivelului crescut de estrogeni. Cea de la nivelul patului unghial apare la persoanele care tin frecvent mainile in apa, poarta frecvent manusi ocluzivesau persoane care primesc chimioterapie.

Candidiaza mucocutanata cronica apare frecvent la pacientii cu SIDA sau alte afectiuni imunodeprimante.

Candidiaza orala apare sub forma unor zone albe proeminente pe mucoasa orala sau pe limba. Aceste zone pot fi usor indepartate, expunand o suprafata rosie si iritata.

Candidiaza cutanata apare sub forma unor leziuni rosii si macerate, localizate de obicei la nivelul cutelor de piele formate pe abdomen sau sub sani.

Infectia vaginala este caracterizata prin scurgeri vascoase si branzoase, si prin mancarimi. In cazul candidiazei oculare este afectata vederea.

Simptomele ce apar in infectiile sistemice depind de extinderea infectiei si de organul afectat. Daca Candida ajunge in fluxul sanguin, apar febra, tremuraturi, si soc insotit de oligurie care duce la insuficienta renala.

Candidiaza orala se trateaza cu o doza unica de fluconazol sau cu nistatin solutie orala (se tine in gura cateva minute inainte de a se inghiti), timp de 14 zile.

Infectiile cutanate pot fi tratate cu formele topice de amfotericina B, clotrimazol, econazol, nistatin sau miconazol.

Fluconazolul se foloseste in cazul infectiilor orale sau vaginale la pacientii cu SIDA.

In cazul pacientilor cu infectii sistemice, medicamentele de electie sunt amfotericina B, flucitozina si ketaconazol.

La pacientii cu afectiuni renale se foloseste ketaconazolul, deoarece este metabolizat hepatic si se excreta prin fecale.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo