prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BRONHOPNEUMONIA

Dictionar medical


BRONHOPNEUMONIA

Inflamatie a tesutului pulmonar, care apare in legatura cu bronsita sau bronsiolita, avand un cararcter de pneumonie in focar. Procesul se incepe in bronhii cu propagarea ulterioara a inflamatiei la parenchimul pulmonar.

In majoritatea cazurilor nu este o afectiune de sine statatoare, ci se dezvolta secundar ca o complicatie a unei alte boli principale.

Boala are cauze variate, cele mai frecvente fiind: agentii microbieni (pneumococul, stafilococul, streptococul, colibacilul, klebsiella), virusuri (gripal, paragripal, adenovirusuri), ciuperci (candida), micoplasma etc., care se caracterizeaza printr-un pneumotropism pronuntat.

Predispun la aparitia pneumoniilor diferite afectiuni cronice pulmonare, malformatii ale plamanilor si bronhiilor, aspiratia unor corpi straini (bronhopneumonie aspirativa), fenomene de staza in plamani (bronhopneumonie hipostatica), tulburari ale respiratiei externe in perioada postoperatorie (bronhopneumonie postoperatorie).

In dependenta de dimensiunile focarului se disting bronhopneumonie miliara, acinoasa, lobulara, lobulara confluenta, segmentara si polisegmentara. Focarele de inflamatie apar de obicei in segmentele posterioare sau posteroinferioare ale plamanilor.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo