prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BOALA PULMONARA OBSTRUCTIVA CRONICA

Dictionar medical


BOALA PULMONARA OBSTRUCTIVA CRONICA

Grup de afectiuni debilitante, progresive si potential fatale, ce au in comun rezistenta crescuta la deplasarea aerului prin prelungirea fazei expiratorii a respiratiei si slabirea elasticitatii normale a plamanilor.

Bolile pulmonare obstructive cronice includ emfizemul, bronsita obstructiva cronica, bronsita cronica, si bronsita astmatica.

Majoritatea persoanelor ce sufera de aceste boli sunt sau au fost fumatoare, iar boala pulmonara este o consecinta directa a efectelor fumului de tigara asupra plamanilor.

Persoanele cu absenta congenitala a enzimei alfa-1-antitripsina dezvolta de asemenea boala pulmonara obstructiva cronica, de obicei la o varsta mai mica decat fumatorii.

Bolile din acest grup sunt caracterizate in principal prin dificultate in respiratie in cursul efortului, precum si prin tuse cronica.

Exacerbarile acute ale bolii pulmonare obstructive cronice trebuie tratate cu bronhodilatatoare inhalatorii, oxigen, antibiotice (daca secreta cantitati mari de mucus) si corticosteroizi.

La majoritatea bolnavilor fumatori exacerbarile apar de cateva ori pe an. Intre aceste episoade tratamentul consta in stoparea fumatului si administrarea de agenti anticolinergici.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo