prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BOALA HIPERTENSIVA

Dictionar medical


BOALA HIPERTENSIVA

Boala cronica, simptomul clinic principal al careia este cresterea persistenta si indelungata a tensiunii arteriale. Este o forma nosologica de sine statatoare, strict delimitata de hipertensiunile somatice.

In dezvoltarea bolii hipertensive cea mai mare importanta are suprasolicitarea psihoemotionala, iar ca factori predispozanti sunt ereditatea si surprusul de sar de bucatarie in alimentatie. Baza tabloului clini al bolii este reprezentata de afectarea arterelor mici si arteriolelor.

Modificarile arteriolelor se exprima prin cresterea permeabilitatii vasculare - infiltratia plasmatica si consecintele ei - arteriolohialinoza si scleroza.

In evolutia benigna (lenta) a bolii se disting 3 stadii: preclinic, leziunilor raspandite ale arteriolelor si leziunilor organelor, determinate de modificarile arterelor si tulburarile circulatiei intraviscerale.

Leziunile secundare se pot dezvolta lent, fiind exprimate prin atrofia parenchimului si scleroza organelor, sau rapid - cu aparitia hemoragiilor si a necrozelor circulatorii sau a infarctelor. Cea mai mare importanta o au leziunile miocardului, creierului, rinichilor, retinei si a altor organe.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo