prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BOALA HEMOLITICA A NOU-NASCUTULUI

Dictionar medical


BOALA HEMOLITICA A NOU-NASCUTULUI

Fetopatie sau boala a perioadei neonatale, care se manifesta prin hemoliza eritrocitelor fatului sau nou-nascutului sub actiunea anticorpilor mamei.

Apare in urma incompatibilitatii sanguine dintre mama si fat prin factorul rhesus (mama: Rh negativ, fatul: Rh pozitiv).

Boala se dezvolta in cazul nasterii copiilor de la a doua sau urmatoarele sarcini, deoarece imunizarea mamei creste cu fiecare sarcina.

Formele clinice: edemul fetal generalizat (forma cea mai grava), anemia congenitala a nou-nascutului si icterul hemolitic grav.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo