prospecte medicamente
dictionar medical
 cauta alfabetic prospecte de medicamente
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z 0-9
cauta medicament dupa nume
 cauta alfabetic in dictionarul medical
A B C D E F G H I J K L M
N O P Q R S T U V W X Y Z
cauta in dictionarul medical

Nu gasesti un medicament la farmacia de langa tine?

Farmaciile inscrise la pharmatrade.ro il pot avea. Il poti cauta in stocurile lor.
Daca momentan lipseste, poti lasa datele tale de contact, iar pharmatrade te va anunta cand acesta va fi disponibil intr-o farmacie.

medicament:

BOALA CORONARIANA A INIMII

Dictionar medical


BOALA CORONARIANA A INIMII

Boala, determinata de insuficienta absoluta sau relativa a circulatiei coronariene. Originea ei este strans legata de ateroscleroza si boala hipertensiva.

Factorii de risc ai acestor 3 boli sunt comuni. De fapt, boala ischemica a inimii este forma cardiaca a aterosclerozei si a bolii hipertensive.

Cauzele nemijlocite ale bolii ischemice a inimii pot fi: spasmul indelungat, tromboza sau tromboembolia arterelor coronariene si suprasolicitarea functionala a miocardului in conditiile ocluziei aterosclerotice a acestor artere.

Are o evolutie ondulanta, manifestandu-se prin episoade de insuficienta coronariaana acuta (absoluta) care apar pe fondul insuficientei relative a circulatiei coronariene.

Se disting formele acute ale bolii ischemice a inimii: distrofia ischemica si infarctul miocardica, si formele cronice: cardioscleroza micronodulara si macronodulara postinfarct care in unele cazuri se complica cu anevrism cardiac cronic.

Se mai numeste boala ischemica a inimii.


 
IMPORTANT!
Toate informatiile cuprinse in acest site au carcater STRICT INFORMATIV si nu pot inlocui indicatiile, sfaturile si prescriptiile personalului medical.Daca aveti probleme cu sanantatea sau credeti ca aveti probleme cu sanatatea, adresati-va medicului! Informatiile prezente in acest site nu se pot folosi sub nici o forma pentru diagnosticarea, tratarea sau prevenirea oricaror probleme de sanatate. Trebuie sa citi cu mare atentie prospectul! Informatiile si sfaturile legate de suplimentele nutritive nu au fost avizate de catre Ministerul Sanatatii si de catre celelalte organisme abilitate si nu au intentia de a diagnostica, trata, vindeca sau preveni nici o boala.

www.smartart.ro | web . print . id . photo